Harta site-ului
Ajutor
Continuă acțiunile de contracarare a braconajului, vânatului și tăierilor ilicite
Continuă acțiunile de contracarare a braconajului, vânatului și tăierilor ilicite

Pe parcursul perioadei 07-13 decembrie 2022, în baza Dispoziției nr 16 din 28.09.2022 și a Planului de lucru, Inspecția pentru Protecția Mediului Dubăsari, în comun cu Inspectoratul de poliție Dubăsari a efectuat acțiuni în vederea verificării, prevenirii cazurilor de tăiere ilicită a vegetației forestiere și de încălcare a regulilor de transportare, depozitare și comercializare a masei lemnoase, a braconajului piscicol, și vânatului illicit în raza administrativă  a raioanului Dubăsari.
În rezultatul inspectărilor, au fost verificate mai multe mijloace de transport ce transportau masă lemnoasă în rezultatul căruia a fost întocmit un proces-verbal contravențional în baza art 142 alin 2 CCRM, fiind aplicată amendă contravențională în mărime de 50 u.c. în sumă de 5000 lei.
Pe data de 11.12.2022 pe terenurile de vânătoare au fost verificate două grupuri de vânători.  
Totodată, în rezultatul raziei pe lacul de acumulare Dubăsari, au fost depistate și ridicate unelte interzise de pescuit fără stăpân - 4 plase de diferite demisiuni (unealtă interzisă pentru pescuit) cu o lungime de 200 m și 15 racile fără stăpân.
Pentru încălcarea regulilor de protecție a fondului piscicol și a regulilor de pescuit, în temeiul art. 114 alin. (1) Cod Contravențional al RM, au fost sancționați cu amenzi de la 9- 12 u.c. fiecare caz. Toate sculele depistate de specialist au fost ridicate , iar conform prevederilor Legii nr. 149 din 08.06.2006 privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura vor fi transportate și predate pentru păstrare la depozitul IPM.
 Vitalie CHIRILOV,
 șef Inspecția pentru Protecția Mediului Dubăsari
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Continuă acțiunile de contracarare a braconajului, vânatului și tăierilor ilicite - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta